70 narozeniny otce Vtípila

by P. Jiří Prokůpek
,
70 narozeniny otce Vtípila

V neděli 16. října jsme v naší farnosti prožili krásný den. Slavili jsme 70 té narozeniny otce Vtípila. Slavnost začala mší svatou, na začátku byl předán dar v podobě ornátu, který byl nesen dětmi a otec si jej hned oblékl. Při mši svaté se opět ukázal Svatojánek se svými krásnými písněmi. V závěru mše svaté následoval průvod gratulantů se sedmdesáti bílými růžemi a dalšími dary od mnohých farníků, i těch, kteří přijeli  z okolních vesnic, kam otec Petr dojíždí. Hlavním darem byly vybrané peníze, určené k tomu, aby si otec Petr obstaral nové auto namísto svého dosluhujícího.

Poté se všichni odebrali do místní sokolovny, kde čekala příchozí krásně nachystaná slavnostní tabule,  na každém stole byl aperitiv a mnoho cukroví, jednohubek a dalších dobrot, které napekly a zhotovily ženy z farnosti. Následoval přípitek, po kterém se podával oběd: výborné pečené maso, které naložil a připravil pan Petrlík z Herálce. Honza Gregor se svojí partou připravil krásné a vtipné kulturní představení, které se nám všem líbilo. Došlo i na tanec otce Vtípila se ženami.

Tento den se velice vydařil také díky vydatné pomoci paní Lenky Peškové, děvčat, Svatojánku, Františka Gregora a zkrátka všech, kteří svou prací přispěli a patří jim za to veliký dík. Děkujeme i naší floristce Ireně Peškové, která ty nádherné bílé růže obstarala. Dík patří i Petru Kášovi, který ty hlavní okamžiky slavnosti vyfotografoval a o fotografie se s námi podělil.  Najdete je ve fotogalerii.

Otče Petře, ještě mnoho šťastných let. Žádné slzičky dojetí, ale vždy jen Váš typický krásný úsměv. Máme Vás rádi. Bůh Vám žehnej.

Sepsala Dáša Kášová

Články z kategorie

Přihlaste se k odběru aktualizací na webu. Veškeré novinky vám pošleme přímo do e-mailu. Přihlásit se